COV EXCELSIOR Leiderdorp

..... "Koor met een rijke historie ".....

Ons volgende concert:

ELIAS van MENDELSSOHN
zaterdag 23-02-2019 20:00 uur
locatie: Zalen A4, Leiderdorp, Elisabethhof 5, 2353 EW, Leiderdorp

Met 8 solisten en begeleiding door het Leiderdorps Kamer Orkest, een 40-koppig orkest! Algehele leiding: Hans van der Toorn.

___________________________________________________
De Christelijke Oratoriumvereniging Excelsior te Leiderdorp is een koor met een rijke historie. Sinds de oprichting in 1896 worden zowel bekende als minder bekende oratoria, missen, cantates en andere religieuze muziek uitgevoerd. De meest recente voorbeelden zijn:

  • “Requiem" - John Rutter
  • “Gallia” - Charles Gounod
  • “The Dream of Gerontius” - Edward Elgar
  • “Requiem” - Gabriël Fauré
  • “Stabat Mater” - Joseph Haydn

Hans van der Toorn is sinds 2005 dirigent. Het koor bestaat uit ongeveer 70 leden. Wij repeteren in principe elke maandagavond van 20.00 - 22.00 uur in de Dorpskerk van Leiderdorp, maar niet in de schoolvakanties. Enkele keren per jaar wordt een open repetitie gehouden. Iedereen die van zingen houdt en eens in levende lijve wil ervaren hoe het is om in zo'n koor als Excelsior te zingen, is dan welkom. Als je wil, mag je daarna nog een paar keer met het koor meerepeteren. En als je besluit te "blijven", kun je ervoor kiezen om "gewoon" lid of "projectlid" te worden. Kijk voor de voorwaarden op www.covexcelsiorleiderdorp.nl. Ben je enthousiast over deze muziek? Kom dan eens op op onze repetitieavond luisteren of meezingen. Vooral (jonge) mannen (tenoren en bassen) zijn welkom. Er is momenteel geen ledenstop, dus sopranen, alten, tenoren en bassen zijn welkom. De dirigent neemt van de nieuwkomer een korte stemtest af. Als hij de stem geschikt en passend in de koorklank acht, bepaalt hij de plaats van deze zanger in het koor. Als er geen vacature in een stemgroep is, komt deze persoon op een wachtlijst tot er een vacature is. Kom en zing met ons mee! Vooraf aanmelden is handig, want dan word je voor de repetitie "opgevangen".

  • Voor meer informatie kun je bellen met Arie van Marion (secretaris): 06-37192747 of e-mailen: info@covexcelsiorleiderdorp.nl.

Volg ons op: Facebook

Bezoek onze website: http://www.covexcelsiorleiderdorp.nl

 

activiteiten

Concert ELIAS

JUBILEUMCONCERT COV Excelsior "O, be joyful" (UITVERKOCHT)

Najaarsconcert 2017 COV EXCELSIOR

Met medewerking van gemengd koor AMICI uit Canterbury, Engeland, o.l.v. Grenville Hancox. Algehele...

 

Passieconcert COV EXCELSIOR