COV EXCELSIOR Leiderdorp

..... "Koor met een rijke historie ".....

Op zaterdag 13 februari 2021 geeft COV Excelsior Leiderdorp haar concert "Romantiek zonder grenzen" in de Marekerk te Leiden. 

Algehele leiding: Hans van der Toorn.+
Medewerking van Niek van der Meij (piano en orgel)

Op het programma staan romantische liederen van Johannes Brahms, Josef Rheinberger en de hedendaagse amerikaanse componist Morten Lauridsen.

Nadere informatie volgt.

___________________________________________________

De Christelijke Oratoriumvereniging Excelsior te Leiderdorp is een koor met een rijke historie. Sinds de oprichting in 1896 worden zowel bekende als minder bekende oratoria, missen, cantates en andere religieuze muziek uitgevoerd. De meest recente voorbeelden zijn:

  • "Elias" - Felix Mendelssohn
  • “Requiem" - John Rutter
  • “Gallia” - Charles Gounod
  • “The Dream of Gerontius” - Edward Elgar

Hans van der Toorn is sinds 2005 dirigent van het koor dat uit ruim 70 leden bestaat. Wij repeteren in principe elke maandagavond van 20.00 - 22.00 uur in de Dorpskerk van Leiderdorp, behalve in de zomervakantie. Enkele keren per jaar wordt een open repetitie gehouden. Iedereen die van zingen houdt en eens wil ervaren hoe het is om in een oratoriumkoor te zingen, is dan welkom. Je kunt "gewoon" lid of "projectlid" worden. Vooral (jonge) mannen (tenoren en bassen) zijn welkom. Kom en zing met ons mee! Vooraf aanmelden is handig, want dan word je voor de repetitie "opgevangen".

  • Voor meer informatie kun je mailen:
    info@covexcelsiorleiderdorp.nl.

Volg ons op: Facebook

Bezoek onze website: https://www.covexcelsiorleiderdorp.nl

 

activiteiten

COV Excelsior Leiderdorp voert Händel's "Alexander's Feast uit